Fordeler med modulbasert læring

Modulbasert læring er en pedagogisk tilnærming der kunnskap og ferdigheter organiseres og struktureres i moduler som fokuserer på enkelte deler av et større fagområde. Tilnærmingen inneholder læringsprosesser som er strukturelt designet for å kombinere ulike læringsmetoder og -strategier for å skape en helhetlig og effektiv læringsopplevelse for de som skal gjennomføre læringstiltakene.

Læringsinnholdet fordeles i flere moduler, og kan struktureres i både kronologiske og friere sekvenser. Metodene kan dekke både formell og uformell læring, og variere fra tradisjonelle kurs og samlinger til bruk av digitale læringsformer som e-læring/mikrolæring, webinarer, digitale sjekklister med fler.


Variasjonen av ulike innholdselementer som kan kombineres tilrettelegger for å dekke de ulike kompetansedimensjonene teori, kunnskap og holdninger på en god måte og støtter både den teoretiske- og praktiske tilnærmingen til læring.


Kombinasjonen av ulike metoder for tilegnelse av kunnskap og ferdigheter gjør at modulbasert læring tar hensyn til ulike preferanser for hvordan mennesker liker å lære på ulike måter.


De ulike variasjonene av metoder og formidling av innhold gjør at man kombinerer fordelene ved digitale læringsverktøy og den menneskelige kontakten og samarbeidet som kan bidra til å gjøre læringsprosessen bedre og mer effektiv for de lærende.


En annen fordel ved bruk av læringsteknologi og modulbasert læring er muligheten til tilpasning og differensiering for ulike roller eller deler av virksomheten. Dette kan både bidra til økt motivasjon og engasjementet for læringen fordi det blir relevant for de ulike målgruppene, og ikke minst øke sannsynligheten til å nå de ønskede læringsmålene og få utbytte av læringen.

 

Noen fordeler med modulbasert Læring:

 

  • Effektiv: Modulbasert læring kan være mer effektivt enn tradisjonelle læringsløp på grunn av muligheten til å organisere og strukturere ulike læringsmetoder og kombinasjoner av innholdsformidling
  • Relevante: Med tilpassede moduler for bestemte rolle eller deler av en virksomhet kan man sikre
  • Tilgjengelig: Ved bruk av læringsteknologi og digitale verktøy for å understøtte ulike metoder og læringsprosesser er modulbasert læring mer tilgjengelig enn ved tradisjonell læring personlig og mest mulig relevant opplæring
  • Fleksibel: Ved å kombinere ulike læringsmetoder og muligheten til å gjennomføre disse digitalt gir det større fleksibilitet i både oppbygning og gjennomføring av den modulbaserte læringen

 

Når passer modulbasert læring?

Modulbasert læring passer til alt fra små og store kompetanseløft i virksomheten, for å rette fokus på et satsningsområde, en viktig rolle eller andre utviklingsløp, som for eksempel introduksjon av nyansatte, ledertrening, talentutvikling med mer.

Innholdet som skal distribueres og tilgjengeliggjøres bør imidlertid være omfattende nok til at både virksomheten og de som skal gjennomføre læringen får utbytte av organiseringen og det strukturelle designet som modulbasert læring kan tilføre.

 

Nysgjerrig på mer om hva dette er, hvordan det fungerer og om det kan være noe for deg og din virksomhet?
Ta kontakt med oss så får tar vi en gjennomgang og analyse av dine behov for å se om vi kan samarbeide om å utvikle løsninger for relevant og effektiv læring for din virksomhet.

Vi holder deg oppdatert på kompetansestyring og læring

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev. Vi skriver om  kompetanse, medarbeiderutvikling, opplæring, læringsteknologi + mye mer. Jobber du med dette gjør vi det lett for deg å holde deg oppdatert
Kom i gang du også. God lesning!

Fyll inn skjema under og du vil motta vårt nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av.

Ved å melde meg på newsmail samtykker jeg til at informasjonen jeg oppgir kan lagres for å sende meg e-post med innhold som er relevant i forhold til hva jeg har lastet ned. F.eks: e-bøker, artikler og invitasjoner til events. Jeg forstår at jeg enkelt kan melde meg av å motta disse e-postene. Vi overholder selvfølgelig alle regler og forskrifter som gjelder for lagring av informasjonen du oppgir, og vi vil ikke dele dine opplysninger med en tredjepart. For mer informasjon, se vår Privacy Policy 

Annet innhold som kan interessere deg:

Immersive Learning

Hva er immersiv læring og hva er fordelene?
I det stadig skiftende opplæringslandskapet har immersiv læring vist seg som en kraftig metode for å heve læringsopplevelsen for medarbeidere.

Les »

Snapper inngår partnerskap med We Are Learning

Snapper og We Are Learning inngår partnerskap for å gjøre det lettere for bedrifter å skape engasjerende 3D-læringsinnhold som interaktive historier, simuleringer og animasjoner med Pixar-lignende kvalitet på minutter.

Les »