Hva er microlæring og hva er fordelene?

Microlearning er en læringsmetode som innebærer å lære i små, konsentrerte doser over korte perioder, som ofte tar sikte på å løse et spesifikt problem eller lære et bestemt konsept.

Formålet med microlearning er å gjøre læringen mer fokusert og effektiv ved å konsentrere seg om et lite område av kunnskap om gangen, fremfor å prøve å lære alt om et emne på én gang. Dette kan være spesielt nyttig for læring på jobben, da det gir mulighet for å lære akkurat det man trenger å vite for å utføre en oppgave eller løse et problem.

Dette kan for eksempel være en kort video, et interaktivt spørsmål-svar spill eller en quiz. Formålet med microlearning er å gjøre læringen mer tilgjengelig og fordøyelig for folk, slik at de enklere kan forstå og huske det de har lært. Microlearning kan være en effektiv måte å lære på, spesielt for folk som har lite tid tilgjengelig for læring, eller for komplekse emner som krever at man fokuserer på en ting om gangen.

 

Det er mange fordeler med microlearning:

Det er enkelt å tilpasse til individuelle læringsbehov: Med microlearning kan man enkelt tilpasse læringen til den enkelte brukers behov ved å tilby korte, fokuserte læringsopplevelser.

 

Det er tidseffektivt: Microlearning krever ikke mye tid, slik at folk kan lære ting raskt og effektivt uten å måtte forplikte seg til lange læringsøkter.

 

Det gir øyeblikkelig tilbakemelding: Med microlearning får man ofte øyeblikkelig tilbakemelding på hva man har lært, slik at man kan se om man har forstått materialet eller om man trenger mer hjelp.

 

Det gir mulighet for repetisjon: Med microlearning kan man gjenta læringen så mange ganger man trenger for å forstå og huske det man har lært.

 

Det kan være morsomt: Microlearning kan være en morsom og engasjerende måte å lære på, spesielt hvis det brukes interaktive elementer som quizzer eller spill.

 

Det kan være lett tilgjengelig: Microlearning kan være tilgjengelig på ulike enheter, slik at man kan lære hvor som helst og når som helst, så lenge man har tilgang til en nettleser eller en app.

Her er noen trinn du kan følge for å lage et microlearning-kurs:

Identifiser målet med kurset: Først må du bestemme hva du vil at deltakerne skal lære gjennom kurset. Vær spesifikk og sikt høyt, men pass på at målet ditt er realistisk og kan nås gjennom microlearning.

Velg formate: Det finnes mange ulike formater som passer for microlearning, som videoer, infografikker, quiz-spill og interaktive oppgaver. Velg formatet som passer best for målet ditt og deltakerne dine.

Lage innholdet: Lag innholdet ditt ved å bryte ned målet ditt i mindre, håndterlige biter. Tenk på hva deltakerne trenger å vite, og hvordan du kan presentere dette på en forståelig måte.

 

Legg til interaktive elementer: For å gjøre kurset mer engasjerende kan du legge til interaktive elementer som quizzer eller spørsmål-svar oppgaver. Dette kan hjelpe deltakerne til å huske det de har lært bedre.

Test kurset: Før du lanserer kurset, bør du teste det for å sikre at alt fungerer som det skal og at innholdet er forståelig.

Lansere kurset: Når du er klar, kan du lansere kurset og begynne å tilby det til deltakerne dine. Husk å følge opp og gi tilbakemelding på deltagernes fremgang.

 

Snapper BIT Learning Editor

Lag engasjerende innhold i korte læringssekvenser i Snappers integrerte produksjonsverktøy for mikrolæring.

Det er enkelt å legge til og endre innhold etter dine behov – og du kan kombinere ulike metoder for presentasjon av innholdet for å aktivisere brukeren mest mulig -og best mulig.

Bit Learning Editor kjører direkte i nettleseren og opprettelse av innhold er én-til-én, I redigeringsmodus og avspilling

Snapper BIT Learning Editor gjør det;

Enkelt: Det skal være lett å lære – og mikrolæring gjør det enkelt både for den som skal lære, og de som skal lage læringen.

Tilgjengelig: Læring der brukeren er, når de trenger det. Ta mikrolæring på mobil, nettbrett eller desktop, motta det på SMS eller e-post. Valget er ditt.

Raskt: Reduser «time-to-marked», og distribuer informasjon og kunnskap raskt!

Engasjerende: Skap engasjement med variert læringsmetodikk, trigg konkurranseaspektet med gamification og gi brukeren en god læringsopplevelse.

 

Annet innhold som kan interessere deg:

Skill Based Talent Management og Læring

Det er buzz rundt SBTM nå på grunn av den økte interessen for å utnytte det unike potensialet til hver enkelt ansatt fordi dette gir bedrifter muligheten til å møte de stadig skiftende behovene til arbeidsmarkedet og til å tilpasse seg den økte konkurransen om talenter. Bedrifter

Les »

Guide: Full kontroll på kritisk og lovpålagt kompetanse Hold deg oppdatert

Full kontroll på kritisk og lovpålagt kompetanse kan være vanskelig. Riktig opplæring til rett tid til riktig medarbeider kan være utfordrende

Ved å laste ned guide samtykker jeg til at informasjonen jeg oppgir kan lagres for å sende meg e-post med innhold som er relevant i forhold til hva jeg har lastet ned. F.eks: e-bøker, artikler og invitasjoner til events. Jeg forstår at jeg enkelt kan melde meg av å motta disse e-postene. Vi overholder selvfølgelig alle regler og forskrifter som gjelder for lagring av informasjonen du oppgir, og vi vil ikke dele dine opplysninger med en tredjepart. For mer informasjon, se vår Privacy Policy